Savureaza un carpaccio de somon!

 

 

Somonul reprezinta una din cele mai bogate surse de acizi grasi omega 3, care ne ajuta sa ne mentinem puternice atat sistemul imunitar cat si cel vascular. Vitaminele si mineralele din compozitia lui au rol antiinflamator, fiind totodata aliatul perfect in pastrarea vederii sanatoase si a unui ten frumos si stralucitor.

Probabil cunosti deja nenumarate retete de preparare a somonului ( la gratar, la abur, la cuptor etc), insa noi iti oferim mai jos o varianta de a-l consuma… crud.

 

Ingrediente
  • 100 g file de somon feliat
  • 2 maini de salata verde taiata fideluta
  • 1 fir de ceapa verde taiata marunt
  • sare, piper proaspat macinat
  • 2 lingurite de suc de lamaie pentru salata
  • o lingurita de ulei de masline extravirgin
Mod de preparare
  1. Adauga la salata verde ceapa taiata marunt si asezoneaza cu sare, piper, cateva picaturi de ulei de masline și 2-3 lingurite de suc de lamaie.
  2. Taie feliile de somon cat mai subtire. Pentru a le taia mai usor, inainte de feliere, bucata de file de somon trebuie sa stea in congelator intre 30 de min si 1 ora.
  3. Aseaza pe o farfurie feliile de somon si salata pregatita mai sus, iar daca simti nevoia, poti sa adaugi suplimentar suc de lamaie peste somon in momentul servirii lui.

     

    Pofta buna!