Cum sa prepari cel mai bun pesto?

 

Sosul pesto este unul din cele mai populare sosuri din lume al carui reteta este originara din nordul Italiei, Genova (Liguria).

Acest sos delicios se prepara din cateva ingrediente esentiale, secretul lui constand de fapt in modalitatea sa de preparare, „pesto”insemnand  „zdrobit”.

Pentru un gust deosebit, acest sos trebuie preparat într-un mojar de marmură, ingredientele fiind zdrobite cu ajutorul unui pistil de lemn.

Este perfect ca dressing pentru diverse salate sau paste. Il poti servi si cu pește sau carne, adauga in supe sau il poti manca  pur si simplu uns pe paine.

Ingrediente
  • 4 buchete de busuioc
  • 30 grame (aproximativ 2 linguri) muguri de pin
  • 20-40 grame de branza Pecorino rasa
  • 1-2 catei de usturoi
  • 10g sare grunjoasa
  • 50 ml ulei de masline
Mod de preparare
  1. Spala frunzele de busuioc in apa rece si usuca-le cu ajutorul unui prosop, fara a le freca insa.
  2. Zdrobeste mugurii de pin si cateii de usturoi in mojarul din ceramica pana cand cele doua ingrediente ajung sa formeze o pasta.
  3. Adauga sare si frunze de busuioc putin cate putin si amesteca-le cu miscari circulare pana se omogenizeaza.
  4. La final, dupa ce ai obtinut o pasta verde, adauga parmezanul si branza Pecorino si amesteca din nou ingredientele.
  5. Adauga un fir de de ulei de masline peste compozitia obtinuta, care ajuta la omogenizarea perfecta a ingredientelor.

Pofta buna!

Exploreaza si alte delicii in pagina noastra de Food & Lifestyle