Despre dieta mediteraneana ca stil de viata

Contrar denumirii, dieta mediteraneana nu reprezinta o cura in adevaratul sens al cuvantului, insa daca te hotarasti sa o urmezi cu siguranta vei constata ca este o metoda nemaipomenita pentru a pierde din kilograme.

Despre dieta mediteraneana a vorbit pentru prima data omul de stiinta Ancel Keys (1904-2004), care a studiat efectele acestei cure asupra sanatatii inca de pe vremea cand poposise in Italia.

Specialistii au catalogat-o drept una din cele mai sanatoase diete din lume, devenind celebra in toata lumea in anii `90.

Ea reprezinta mai degraba un stil de viata sanatos care include mancaruri sanatoase dar delicioase in acelasi timp, sport, mese cu prietenii si familia si vin baut cu moderatie.

Dieta mediteraneana nu este una extrem de severa si nu impune restrictii in adevaratul sens al cuvantului, fiind mai degraba o modalitate de a te hrani sanatos zi de zi.

Un alt aspect important este varietatea preparatelor simple, dar sanatoase si pline de savoare.

Daca te decizi sa o integrezi in regimul tau alimentar, iti propunem cateva preparate, pe care le poti pregati usor in bucataria ta.

Hai sa incepem cu pesto!